I když je Autoimunitní protokol založen na nízkosacharidové stravě, neznamená to, že nemůžeme jíst nic sladkého nebo si někdy dopřát dekadentní dezert. Jen musí být bez cukru, lepku, laktózy a jiných surovin, ze kterých se obvykle sladkosti vyrábějí – to ale není žádný problém…
Jedním z mých nejoblíbenějších dezertů, který byl stálicí na mém jídelníčku především během eliminační fáze AIP, kdy jsem nemohla moc péct, je tento avokádový mousse. Je lehký, nadýchaný, výživný a chutná naprosto dekadentně(ověřeno mnou, ex-milovníkem čokolády).
Navíc stačí jen pár ingrediencí, 5 minut času a tato dobrota je na světě. Kromě toho je navíc velmi variabilní – můžete si jej dozdobit čímkoliv chcete. U mě to obvykle vyhrávala kombinace malin, borůvek, skořice a kokosových plátků nebo kakaových bobů. Kromě toho, že si jej ale můžeme vychutnávat samotný, jej lze také natřít na banánové lívanečky nebo s ním dozdobit řepové brownies či karobový dort. Je to prostě skvost!
P.S. A jaký je váš nejoblíbenější AIP dezert?
[tasty-recipe id=“25551″]
Žádný komentář