21. 12. 2020
Znáte ten skvělý pocit, když přijdete vymrzlí z bruslení nebo dlouhé zimní procházky a uděláte si horkou čokoládu, která vás rozehřeje na těle i na duši? Na AIP se toho vzdát rozhodně nemusíte. Stačí vyměnit kakao za karob a mléko za jeho kokosovou variantu. Tento recept je ukázkou z mé elektronické kuchařky AIP paleo Vánoce, kde najdete dalších 19 skvělých vánočních mňamek.
Co je karob? A kde ho koupit?
Karob je světle hnědý prášek, který je nealergenní náhradou kakaa. Vzniká rozemletím plodů chlebíčku svatojánského – středomořské dřeviny Ceratonia Siliqua, která svou přezdívku dostala podle toho, že její plody údajně s oblibou jedl svatý Jan. Koupíte jej v každé zdravé výživě.
Jak chutná AIP horká čokoláda bez cukru?
Krémová, příjemně sladká, lahodná… Chutná skoro jako klasická horká čokoláda!
Pro koho je horká čokoláda bez kakaa vhodná?
Ocení ji lidé v eliminační fázi Autoimunitního protokolu nebo na paleo stravě, vegani, vyznavači cukrfree nebo lidé s alergií na kakao.
[tasty-recipe id=“26750″]
Žádný komentář